Alsaský vepřový rillettes 150g
Nejlepší francouzská pomazánka EVER!
Kategorie: | Sous-vide pokrmy |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
množství: | 150g |
Tuto pomazánku jsem poprvé ochutnal ve Strasbourgu kde mě neskutečně okouzlila. Dalo by se říct že je to nebe v hubě a přitom taková blbost :D. Po dobu několika hodin pečete při teplotě 180 C, tučné maso pokrájené na kostky společně s cibulí sádlem, bylinkami, a spoustou alsaského ryzlinku. Pečete až do doby kde se začne maso rozpadat na jednotlivá vlákna. Jaké maso je pouze na Vás, často se používá husí, kachní a nebo vepřové. Poté stačí jen natrhat vidličkou osolit, opepřit a nechat zatuhnout. Já osobně celou tuto směs ještě vyšlehám společně s jednou třetinou sádla. Šlehám do doby nežli se z hrubé směsi staně směs krémová. A teď pozor! Vždy, ale doopravdy vždy se musí servírovat s cornichonkem (extrémně kyselá malá francouzská okručička, kterou naleznete na našem eshopu) a jakoukoliv marmeládou. U nás ji ale servírujeme pouze s cibulovou, jelikož úžasně doplní celkovou chuť jídla. Ideální jako snídaně, překrm svačina, večeře a pro někoho dokonce dezert.